• First Image

  Sírkövek, síremlékek széles választékban minőségi alapanyagokból!

  Tradicionális családi vállalkozásunk több mint 40 éve tapastalattal áll megrendelőink rendelkezésére. Akár egyedi elképzelések szerint az elgondolástól a megvalósításig! - Tóth József Kőfaragó mester

 • First Image

  Gránitból, márványból, mészkőből, műkőből és más egyéb természetes kőből.

  Széles színválasztékunkkal várjuk. Szakmai tapasztalatunkkal és tudásunkkal segítünk önnek a megfelelő sírkő alapanyag kiválasztásában.! - Tóth József Kőfaragó mester

 • First Image

  Készleten lévő sírkőveink, síremlékeink akciós, versenyképes árakon akár azzonnal!

  Tekintse meg Pápán és Nyárádon található kész sírkőveink, síremlékeink versenyképes , akciós árakon akár azzonali szállítással! - Tóth József Kőfaragó mester

 • First Image

  Pontos, minőségi munka végzése korszerű technológiák alkalmazásával !

  Vállajuk egyéni elképzeléseinek megfelelő síremlék, sírkő elkészítését , rövid határidővel ! - Tóth József Kőfaragó mester

graph

Mészkő:

A tengeri eredetű mészkő tömött vagy érdes felületű. Ha elhalt élőlények mészvázából és héjából, illetőleg ezek törmelékéből áll, szerves eredetű. Az édesvízi mészkővek könnyebbek, anyaguk általában likacsos. Sokszor növények maradványait tartalmazzák. A mész- és cementipar alapanyaga, fontos építő- és díszítőkő. A tömött mészkő üledékes kőzet, amely általában a nagyobb tömegű állóvizekben eredetileg laza formában, mésziszap szemcséket, ősmaradvány töredékeket, valamint más törmelékes szemcséket foglalva magába ülepedik le. A kezdetben nagyon hézagos üledéket a folyamatosan rárakodó rétegek tömörítették, és végül kevésbé hézagos kőzet alakult ki.

A környezet külső hatásainak igaz ellenálló, bár felülete erodálódik, mohásodik, sötétedik az idő haladtával. a mészkő üledékes eredetű kőzet ezért a savas esők hatásának kevésbé áll ellen, ennek következtében külső térben fényét elveszti, faragott felületén a pórusokban moha megtelepedhet. Ettől függetlenül a sziklakertet és a természetes hatást kedvelőknek ajánljuk. Az édesvízi kemény mészkő fagyálló, kellemes világos meleg tónusú, hazánkban több mészkő bányában megtalálható, jól faragható anyag.

 

Néhány példa kínálatunkból:

 

graph

Gránit:

A gránit egy magmatikus kőzet, melynek legfőbb alkotóelemei a kvarc, a csillám és az alkálifölpát. A gránit keménységét és ellenállóképességét az eltérő nagyságú és keménységű szerkezeti szemcséinek köszönheti. Ebből a tömör szerkezetből kifolyólag nagyszerűen ellenáll az időjárás szélsőségeinek, mint pl. a hideg, meleg, eső, hó, fagy stb. A grániton nem fog a rozsda, nem mohásodik, könnyen tisztítható. A gránit jól megmunkálható, szépen csiszolható, fényét évtizedeken át megőrzi.Az elkészített termék a későbbiek-ben nem igényel különösebb karbantartást, egyszerű nedves szivacs, majd száraz rongy. A különböző színeket a benne található ásványok határozzák meg, ezért nincs két ugyanolyan kőtömb. Ettől lesz minden gránit termék egyedi és megismételhetetlen. A gránit vulkanikus eredetű anyag a világ számos pontján találhatók bányák, ahol különböző keménységű és színű gránit anyagok találhatóak. Rendkívül sok színben alakultak ki, nagy szilárdságú kemény anyag, számos területen használatos e tulajdonságai miatt, külső téren ellenáll az időjárás viszontagságainak, fagyálló fényét hosszan megtartja.

 

 

Néhány példa kínálatunkból:

 

graph

Márvány:

A márvány neve az ógörög marmarein = fényleni szóra vezethető vissza. A mészkőből hő és nyomás hatására átalakult metamorf kőzet. A tiszta márvány több mint 95% karbonátásványt (kalcitot) tartalmaz. Színe a különböző szennyeződések szerint változik. Olyan üledékes kőzet, mely a mészkőből alakult át többmillió év alatt, és kalcitból vagy dolomitból áll, melynek karbonátásvány tartalma meghaladja az 50%-ot. A tiszta márvány több mint 95% karbonátásványt tartalmaz. Szerkezete tömör, szemcsés, színe a különböző szennyeződések miatt változik. Kiválóan alkalmas padlók, lépcsők, lábazatok, teraszok, nagyobb üzletházak, bankok, medencék és még számos dolog burkolására, kül- és beltéri ablakpárkányok, könyöklők készítésére. A márványnak nagy szerepe van hazánkban a temetkezésben, hiszen a sírkövek közel 80%-ának márvány az íráslapja. Kitűnően fényezhető, csiszolható, megmunkálása egyszerű. A márványt főként Olaszországban, Carrara bányáiban termelik ki. A környezet külső hatásainak ellenálló, bár felülete erodálódik, mohásodik, sötétedik az idő haladtával. Savas szerek támadhatják, feloldhatják a felületét.

 

 

Néhány példa kínálatunkból:

 

Műkő:

A cementalapú műkő kőzúzalékot, kőport tartalmaz, erős cementtel kötésben, adalékanyagokkal erősítve. A nagyobb kopásállóság, és fagyállóság elérése érdekében gyakran tömöríteni szokták. Ez történhet úgy, hogy géppel préselik, majd gyorsszárító kamrában szárítják, vagy sablonokba töltve rázóasztalon is tömöríthetik. Az ilyen műkövet használják sírkőként. A szemcse szerkezet fehér szemcséi mészkő örleményből vannak. Egy mesterséges úton készített természetes anyag.

Nevével ellentétben, csupa természetes anyagból és összetevőből áll, olyanokból, amelyek a márványban, gránitban is megtalálhatók.